Από την πρώτη στιγμή που το «Curiosity» προσγειώθηκε στην επιφάνεια του Άρη, οι θεωρίες συνομωσίας για το αν τελικά υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι πολλαπλασιάστηκαν σαν τα μανιτάρια.

Το ειδικό ρομποτικό όχημα συνέχιζε όλο αυτό το χρονικό διάστημα την εξερεύνησή του στον «Κόκκινο Πλανήτη», χωρίς να συναντήσει ποτέ… μαύρα όντα με οξύ για αίμα ή πράσινα ανθρωπάκια με δύο δάχτυλα και μεγάλα μάτια. Ωστόσο, μια φωτογραφία που εστάλη πίσω στη Γη και τραβήχτηκε στις 14 Αυγούστου έρχεται να προκαλέσει νέο γύρο συζητήσεων και… αντεγκλήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίμαχη φωτογραφία από τον Άρη

Διάσπαρτες πέτρες στην άμμο και ανάμεσά τους μια μακρόστενη σε σχήμα που παραπέμπει σε… μηριαίο οστό. Αυτό ήταν! Οι λάτρεις του Διαστήματος και οι κυνηγοί… εξωγήινων εκτιμούν πως βρέθηκε επιτέλους μια χειροπιαστή απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη Γη. Το οστό αυτό θα μπορούσε να ανήκει είτε σε κάποιο ζώο ή ανθρωποειδές, που έζησε στην επιφάνεια του Άρη. Ορισμένοι τολμηροί κάνουν λόγο ακόμα και για… δεινόσαυρους!

Με επίσημη ανακοίνωσή της, πάντως, η NASA παραδέχεται τη γνησιότητα της φωτογραφίας, ωστόσο ξεκαθαρίζει πως αυτό που μοιάζει με κόκκαλο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμα πέτρωμα στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της NASA για το εύρημα στον «Κόκκινο Πλανήτη»

«Αυτό το πέτρωμα μπορεί να μοιάζει με μηριαίο οστό, ωστόσο το σχήμα του φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα διάβρωσης ή αλληλεπίδρασής του με τον αέρα και το νερό» αναφέρει το μήνυμα που βρίσκεται δίπλα στην επίμαχη φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA. Η φωτογραφία αυτή έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά τον «θόρυβο» που προκάλεσε εικόνα μέσω της εφαρμογής «Google Moon», η οποία -σύμφωνα με αρκετούς χρήστες του διαδικτύου- απεικονίζει μια σκιώδη φιγούρα να περπατάει στο φεγγάρι! Αναφορές κάνουν λόγο για τον… Κολοσσό της Ρόδου!

Και το ταξίδι του «Curiosity» συνεχίζεται…

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης – Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης;
O ιπτάμενος δίσκος της NASA, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014, 11:30

Με selfie γιορτάζει το Curiosity τα γενέθλιά του στον Άρη
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014, 20:30

Έλυσαν το μυστήριο της περίεργης λάμψης στον Άρη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014, 08:52

Φως στον Άρη;, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Απριλίου 2014, 18:59

«Θηρίο» το Curiosity!, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014, 12:27

Curiosity: Ένας χρόνος στον Άρη χωρίς… «άλλα παιδάκια», Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013, 03:26

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης