Τον γύρο του κόσμου κάνει μέσω διαδικτύου το βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν αυτιστικό μαθητή και να τον δένουν σε φορείο. Τα οπτικοακουστικό υλικό το ανέβασαν στο Facebook οι γονείς του παιδιού. Το περιστατικό συνέβη στο Γυμνάσιο «Royal Oak Middle School» του Μίσιγκαν, όπου κατέφθασε η αστυνομία όταν έλαβε κλήση λόγω της επιθετικής συμπεριφοράς που εμφάνισε ο μαθητής.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 13χρονος έβριζε και χτυπούσε μέλη του προσωπικού αλλά και τη μητέρα του, επειδή προσπαθούσαν να τον οδηγήσουν στο Νοσοκομείο για αξιολόγηση της κατάστασής του. Στο σημείο έφτασαν πρώτα πυροσβέστες, οι οποίοι προσπάθησαν να μιλήσουν στον μαθητή και να τον πείσουν να ακολουθήσει τη μητέρα του με τη θέλησή του. «Όταν απέτυχαν αυτές οι προσπάθειες, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να επέμβουν και να σταματήσουν οι ίδιοι το ξέσπασμά του», δήλωσε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 13χρονος, ο οποίος είχε ύψος 1,70 και ζύγιζε λίγο λιγότερο από 90 κιλά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «William Beaumont».

Η μητέρα του αυτιστικού παιδιού βιντεοσκόπησε τη στιγμή που οι αστυνομικοί έριξαν το γιο της μπρούμυτα στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες, ενώ εκείνος φώναζε και διαμαρτυρόταν. Στη συνέχεια, η κόρη της δημοσίευσε το απόσπασμα, στο Facebook.

Το εν λόγω βίντεο, διάρκειας 40 δευτερολέπτων, έχει κοινοποιηθεί από περισσότερους από 2.000 χρήστες από την περασμένη Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην οργή που, όπως ήταν φυσικό, ξέσπασε από τους πολίτες, ο υπεύθυνος αστυνομικός απάντησε πως, βλέποντας μόνο το βίντεο και χωρίς να έχει παραστεί στο συμβάν, δεν μπορεί κάποιος να βγάλει το σωστό συμπέρασμα. Πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί χειρίστηκαν με πολλή υπομονή τον νεαρό, και φρόντισαν να μην τραυματιστεί.

Κατατρέχοντας και πάλι στο Facebook, η μητέρα του 13χρονου θέλησε να διηγηθεί το περιστατικό από τη δική της σκοπιά.

Όπως έγραψε, ο γιος της κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ήταν ένα θυμωμένο αλλά ταυτόχρονα πανικόβλητο και πολύ τρομαγμένο παιδί που, αν και μεγαλόσωμο για την ηλικία του, είχε τον έλεγχο του σώματός και των κινήσεών του.

Η μητέρα κατηγόρησε κάποιους από τους αστυνομικούς πως φέρθηκαν στο γιο της σαν να ήταν ζώο σε κλουβί. Όπως εξήγησε, το παιδί πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Το σύνδρομο από το οποίο πάσχει, πολλές φορές το ωθεί στο να εκφράζεται ανάρμοστα, με λόγια κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου.

Πριν κληθεί η αστυνομία, την Πέμπτη το πρωί, ο μαθητής καθόταν σε μια αίθουσα του σχολείου του και αρνήθηκε να φύγει όταν του ζητήθηκε. Όταν περικυκλώθηκε από μέλη του προσωπικού που προσπαθούσαν να τον πείσουν να σηκωθεί, ξέσπασε με οργή.

Όπως εξήγησε η μητέρα του, όταν ένα παιδί με αυτισμό νιώθει να απειλείται, αντιδράει βίαια και επιθετικά. Αυτό ήταν που προκάλεσε τους αστυνομικούς να τον χειριστούν με αυτό τον τρόπο.

Επιβεβαίωσε, ωστόσο, πως ο γιος της δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.
Σύμφωνα με την αδερφή του παιδιού, ο μαθητής αποβλήθηκε για 10 μέρες από το σχολείο του.

Πηγή: www.daily mail.co.uk
Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης