Αεροσκάφος το οποίο μίσθωσε η καναδική κυβέρνηση αναχώρησε για την Ιαπωνία, προκειμένου να παραλάβει και να επαναπατρίσει τους Καναδούς που συγκαταλέγονται στους επιβάτες του Diamond Princess – του κρουαζιερόπλοιου που μετατράπηκε στη μεγαλύτερη εστία του νέου κορωνοϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας – μετέδωσε το ιδιωτικό ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του καναδού ΥΠΕΞ Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπάν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο διευκρίνισε πως το αεροσκάφος θα έχει επιστρέψει στον Καναδά το απόγευμα της Τρίτης. Θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο καναδικής στρατιωτικής βάσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι επιβαίνοντες αναμένεται να τεθούν σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια κάποιος εκπρόσωπος της καναδικής πρεσβείας στο Τόκιο για να σχολιάσει την πληροφορία.

Το Diamond Princess παραμένει σε καραντίνα από τις αρχές του μήνα στη Γιοκοχάμα. Οι επιβάτες – στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 3.711 επιβάτες και πλήρωμα όταν αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου – βρίσκονται υπό περιορισμό στις καμπίνες τους και υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις σταδιακά. Η καραντίνα επιβλήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ένας ηλικιωμένος επιβάτης ο οποίος αποβιβάστηκε από το σκάφος στο Χονγκ Κονγκ είχε μολυνθεί από τον COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης