Οι αεροπορικές δυνάμεις και χερσαία τμήματα του στρατού της Υεμένης σκότωσαν τη Μ. Τετάρτη τουλάχιστον 62 φερόμενους ως μαχητές της Αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και μέλη των τοπικών φυλών, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει την ισλαμιστική εξέγερση.

Ωστόσο, η ένοπλη οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία διατείνεται πως μόλις δύο μαχητές της έχουν βρει τον θάνατο στις σημερινές συγκρούσεις. Τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι δηλώνουν πως ο στρατός σκότωσε 30 μαχητές σε συγκρούσεις στους ορεινούς όγκους του Τζέμπελ Γιάσουφ, περίπου 10 χλμ. από την πόλη Λόντερ στα νότια. Πηγές των τοπικών φυλών δήλωσαν πως άλλοι 27 μαχητές, μεταξύ τους και ο τοπικός διοικητής τους Άχμεντ Νταράρις, έχασαν τη ζωή τους από ένοπλα μέλη τους κοντά στη νότια είσοδο της Λόντερ. Τρία μέλη των φυλών βρήκαν τον θάνατο στις ίδιες μάχες. Άλλοι πέντε μαχητές έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή στην πόλη Ουμ Άιν, 10 χλμ. από το Λόντερ, τόνισε τοπικός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άνσαρ αλ Σαρία διέψευσε την είδηση αυτή. Σε ηλεκτρονικό της μήνυμα, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, η οργάνωση τονίζει πως η επιδρομή, την οποία η ίδια αποδίδει σε σαουδαραβικό πολεμικό αεροσκάφος, έπληξε μία αποθήκη που ανήκει σε πολίτη.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης