Η Ταϊλάνδη κατέγραψε 1.390 νέα κρούσματα του κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, με τον αριθμό αυτόν να είναι χαμηλότερος από τα ρεκόρ που ανακοινώνονταν για μέρες εν μέσω ενός τρίτου κύματος της πανδημίας, κατά το οποίο περίπου το ένα τρίτο των συνολικών κρουσμάτων της χώρας καταγράφηκε αυτόν μόνο τον μήνα.

Τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά ένα πέμπτο από το ρεκόρ των 1.767 νέων κρουσμάτων που είχαν ανακοινωθεί χθες Κυριακή. Η ομάδα αντιμετώπισης της κατάστασης με την COVID-19 αποδίδει τη μείωση αυτή στα μέτρα που ελήφθησαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού και τα αιτήματα προς τον κόσμο να αποφεύγει τα ταξίδια και τις συγκεντρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέτρα που έχουμε εισαγάγει για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μειώσουν τα κρούσματα, τα ταξίδια και τις επικίνδυνες δραστηριότητες δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας αυτής Απισαμάι Σριρανγκσάν.

Τρεις νέοι θάνατοι από την COVID-19 καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε 104.

Το τρίτο κύμα της επιδημίας του νέου κορωνοϊού είναι το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς έφτασε και στις 77 επαρχίες της εν μέσω των εορτασμών της Σονγκράν, της γιορτής του νέου έτους, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη περίοδο διακοπών στην Ταϊλάνδη. Στα κρούσματα που έχουν διαγνωστεί περιλαμβάνονται περιπτώσεις του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους B.1.1.7 του ιού, ενώ η πλειονότητα των κρουσμάτων δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχολεία, τα μπαρ και τα ινστιτούτα μασάζ έχουν κλείσει ως τον ερχόμενο μήνα, ενώ έχει απαγορευτεί η διάθεση αλκοολούχων ποτών στα εστιατόρια.

Από τα 14.736 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν αυτόν τον μήνα, τα 3.615 διαγνώστηκαν στην Μπανγκόκ, το επίκεντρο του νέου ξεσπάσματος της επιδημίας στη χώρα, διευκρίνισε η ομάδα αντιμετώπισης της COVID-19, σημειώνοντας ότι 146 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού έχουν προσβληθεί.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα είναι πεπεισμένος ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αποτραπούν φαινόμενα μεγάλης διασποράς θα αναχαιτίσουν την εμφάνιση νέων λοιμώξεων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ανούτσα Μπουαραπασαΐσρι.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην εφαρμόσει lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας για να αποφύγει έναν μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κόσμο. Ωστόσο όλοι καλούνται να συμμορφώνονται αυστηρά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την COVID-19» υπογράμμισε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι θα θέσει σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα οικονομικών κινήτρων όπως αρμόζει.

Την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουπαταναπόνγκ Πουμιτσάοου δήλωσε ότι μπορεί φέτος να μην επιτευχθεί ο στόχος για οικονομική ανάπτυξη 4% λόγω του νέου ξεσπάσματος της επιδημίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης