Στην περικοπή 27.000 θέσεων εργασίας, αριθμός που αντιστοιχεί στο 8% του συνολικού εργατικού της δυναμικού, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει η Hewlett-Packard. Η εταιρεία-κολοσσός της πληροφορικής σκοπεύει, μέσω αυτού του μέτρου, να εξοικονομήσει από 3 ως 3,5 δισ. δολάρια ως τα τέλη του 2014, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες όσον αφορά σε ποιες χώρες ή μονάδες της πρόκειται να γίνουν οι περισσότερες από τις απολύσεις.

«Αν και ορισμένες από τις ενέργειες αυτές είναι δύσκολες διότι περιλαμβάνουν τις απώλειες θέσεων εργασίας, είναι απαραίτητες για να βελτιωθεί η εκτέλεση των εργασιών της επιχείρησης και να χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη “υγεία” της εταιρείας», ανέφερε η διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας, Meg Whitman.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα χρήσεως που ανακοινώθηκαν την Τρίτη αντανακλούν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η επιχείρηση.

Τα έσοδά της το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 3% στα 30,7 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη από τις εμπορικές και βιομηχανικές της δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 31%, και ανήλθαν σε 1,6 δισ. δολάρια από 2,3 δισ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης:
«Ψαλίδι» σε 25.000 θέσεις εργασίας, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Μαΐου 2012, 05:42

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης