Ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά το εν τρίτον περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης και των συνεπειών της στη ρωσική οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η πτώση έφθασε το 30% έπειτα από την επιδείνωση των διεθνών μας σχέσεων», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης αφιερωμένης στον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία κακή είδηση διότι αυτό σημαίνει ότι οι συμπατριώτες μας πληρώνουν το τίμημα, αλλά επίσης και οι οικονομίες των χωρών που υποδέχονται τους τουρίστες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό, οι Ρώσοι ταξίδεψαν λιγότερο προς τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης, αλλά περισσότερο προς χώρες της νότιας Ευρώπης, όπως η Βουλγαρία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Η επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας και η πτώση της ισοτιμίας του ρουβλίου που προκλήθηκαν από την κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Μόσχας είχαν επίσης ως συνέπεια την πτώχευση ρωσικών τουριστικών πρακτορείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης