Ένας δικηγόρος του Άντριου Μακέιμπ, ο οποίος απολύθηκε από τα καθήκοντά του ως υποδιευθυντής του FBI λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, κατέθεσε μήνυση κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI, σύμφωνα με το «Politico».

Ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι δεν δόθηκε στον πελάτη του άδεια πρόσβασης σε φακέλους με υλικό αποφασιστικής σημασίας για την υπεράσπισή του, σε σχέση με τους ισχυρισμούς εναντίον του, για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά την άσκηση των καθηκόντων του, που οδήγησε στην απόλυση του Μακέιμπ τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μήνυση αυτή υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε περιφερειακό δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Ο δικηγόρος του Μακέιμπ Ντέιβιντ Σνάιντερ απαιτεί αντίγραφα εγχειριδίων και διαδικασιών που χρησιμοποιήθηκαν από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και το FBI για την πραγματοποίηση ερευνών, αλλά και τον κανονισμό των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η απόλυση του Μακέιμπ «παραβίασε τον ομοσπονδιακό νόμο, ενώ ήταν εκτός των πρακτικών κανόνων, των πολιτικών, αλλά και των διαδικασιών που υιοθετεί και εφαρμόζει η διοίκηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μήνυση αυτή δεν στρέφεται άμεσα κατά της απόλυσης του Μακέιμπ, αλλά ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης παραβιάζει τον νόμο μέσω της άρνησής του να γνωστοποιήσει και να καταστήσει διαθέσιμες τις εσωτερικές πολιτικές, με την επίκληση των οποίων έγινε η απόλυση, μία ημέρα πριν από τη συνταξιοδότησή του Μακέιμπ, έπειτα από 20ετή υπηρεσία στο FBI.

Ο αριθμός των χρόνων της υπηρεσίας του τού εξασφάλιζε άμεσο δικαίωμα συνταξιοδότησης.

«Οι κατηγορούμενοι έχουν ισχυριστεί δημοσίως ξανά και ξανά ότι συμμορφώθηκαν με όλες τις απαιτήσεις του νόμου, αλλά και τις διαδικασίες, όταν πραγματοποίησαν έρευνα κι αποφάσισαν την απόλυση του κ. Μακέιμπ από το FBI» αναφέρεται στο κείμενο της μήνυσης.

«Ο ενάγων έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους κατηγορουμένους να δημοσιοποιήσουν τις πολιτικές αυτές και τις διαδικασίες. Τα αιτήματα αυτά απορρίφθηκαν από μερικούς από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση ή ευθύνονται για την έρευνα, την απόφαση, αλλά και την απόλυση του Μακέιμπ» γράφει το ίδιο κείμενο.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή, αλλά και του FBI, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την κατάθεση της μήνυσης.

Πηγή: Politico, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης