Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα,   το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δεν αφορούν δηλαδή την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Ο υγειονομικός φορέας των ΗΠΑ, καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν τα ταξίδια που δεν είναι απαραίτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λοιμωξιολόγοι στις ΗΠΑ αναφέρουν πως ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από την COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Επίσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρει πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όσοι φτάνουν στην Ελλάδα οφείλουν να περάσουν από τεστ για τον κορωνοϊό και πως σε περίπτωση που διαγνωστούν θετικοί, τότε μπαίνουν σε κατάσταση καραντίνας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης