«Αποσυμπίεση» που οφείλεται σε ισχυρή έκρηξη, μετά από χτύπημα πυραύλου, οδήγησε στη συντριβή του μοιραίου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών σε ουκρανικό έδαφος.Ειδικότερα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έγινε κατάρριψη από πύραυλο, σύμφωνα με την εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους που εντόπισαν Ρωσόφωνοι αυτονομιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα στοιχεία των καταγραφέων του αεροσκάφους αποδεικνύουν ότι η καταστροφή και η πτώση του προκλήθηκαν από αποσυμπίεση που οφείλεται σε έκρηξη εξαιτίας των διατρήσεων  στην άτρακτο», διευκρίνισε ενώπιον δημοσιογράφων εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου, ο Αντρίι Λισένκο.

Ο Λισένκο εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από ειδικούς που ανέλυσαν τους καταγραφείς από το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία τη 17η Ιουλίου. Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, το ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) που έχει αναλάβει τις έρευνες δεν θέλησε ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

«Προτιμάμε να περιμένουμε να αποκτήσουμε μία πληρέστερη εικόνα για το τι συνέβη από το να δημοσιεύουμε αποσπασματικές πληροφορίες εδώ και εκεί» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Φερνόι, η εκπρόσωπος του OVV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανία έχει επιφορτιστεί με το έργο της μεταφόρτωσης των δεδομένων από τα δύο μαύρα κουτιά που ανασύρθηκαν από το σημείο της συντριβής και της παράδοσης της έκθεσης στους διεθνείς ερευνητές προκειμένου να την αναλύσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης