Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης Gay Pride στο Βελιγράδι που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Η παρέλαση ήταν η πρώτη που έγινε στη χώρα από το 2010 όταν περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας.

Η παρέλαση δεν διήρκεσε πολλή ώρα, ενώ κατά τη διάρκειά της οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης ήταν άδειοι, τα καταστήματα κλειστά και οι δημόσιες συγκοινωνίες είχαν «νεκρώσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της παρέλασης όλα κύλησαν ήρεμα, ωστόσο πριν και μετά την πορεία σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ εξτρεμιστών και αστυνομικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αρχές, οι ταραχοποιοί πυρπόλησαν ένα δημόσιο λεωφορείο, ενώ άγνωστοι επιτέθηκαν στον φιλελεύθερο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B-92 με καπνογόνα και φωτοβολίδες. Όπως μετέδωσε μάλιστα ο συγκεκριμένος σταθμός, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Στην πορεία συμμετείχαν πολλοί πρέσβεις ευρωπαϊκών κρατών και οι αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βελιγράδι, ωστόσο, ηχηρή ήταν η απουσία του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος είχε νωρίτερα ανακοινώσει πως δεν θα παρευρισκόταν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Την παρέλαση καταδίκασε και ο πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σε αστυνομικό κλοιό η σερβική πρωτεύουσα
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 14:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης