Μιανμάρ: Εκτός φυλακής και εκτός χώρας ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένστερ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, 16:59
Μιανμάρ: Εκτός φυλακής και εκτός χώρας ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένστερ

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ντάνι Φένστερ βγήκε από τη φυλακή και ήδη βρίσκεται στο αεροπλάνο που τον μεταφέρει μακριά από τη Μιανμάρ (Βιρμανία), δήλωσε ο εργοδότης του, μόλις τρεις ημέρες αφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 ετών για υποκίνηση και για παραβιάσεις του μεταναστατευτικού και αντιτρομοκρατικού νόμου.

«Σπουδαία νέα. Ακούω ότι ο @DannyFenster είναι έξω», έγραψε στο Twitter ο Σόνι Σβε, εκδότης του Frontier Myanmar, όπου εργάζεται ο δημοσιογράφος. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από άλλη πηγή του online περιοδικού.

Βιρμανική κυβερνητική πηγή ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι ο Ντάνι Φένστερ αποφυλακίστηκε και απελαύνεται από τη Μιανμάρ.

Ο Ντάνι Φένστερ, διευθυντής του Frontier Myanmar, συνελήφθη τον Μάιο, ενώ προσπαθούσε να φύγει από το χάος που επικρατούσε στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Είναι ο πρώτος δυτικός δημοσιογράφος που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τα τελευταία χρόνια στη χώρα, όπου το πραξικόπημα κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης υπό την Αούνγκ Σαν Σου Τσι τερμάτισε τη διστακτική πορεία προς τη δημοκρατία της τελευταίας δεκαετίας και πυροδότησε μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η στρατιωτική χούντα έχει συλλάβει περισσότερους από 100 δημοσιογράφους ανάμεσα στις χιλιάδες ανθρώπων που κρατούνται για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος.

Η χούντα συνεχίζει την αιματηρή καταστολή των αντιφρονούντων. Περισσότεροι από 1.200 πολίτες έχουν σκοτωθεί και 7.000 βρίσκονται στις φυλακές, σύμφωνα με την Ένωση Υποστήριξης Πολιτικών Κρατουμένων (AAPP).

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, 16:59