Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε «θορυβημένο» από αναφορές για απαγγελία νέων κατηγοριών της στρατιωτικής χούντας της Μιανμάρ σε βάρος της πρώην ντε φάκτο ηγέτιδας της πολιτικής κυβέρνησης, Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία παραμένει υπό κράτηση μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου.

Ο δικηγόρος της Σου Τσι δήλωσε πως η αστυνομία απήγγειλε μια δεύτερη κατηγορία για παραβίαση της νομοθεσίας περί διαχείρισης φυσικών καταστροφών, αφού αρχικά κατηγορήθηκε για παράνομη εισαγωγή γουόκι-τόκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως ο πρόεδρος (των ΗΠΑ) έχει δηλώσει, η κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό αποτελεί μια άμεση απειλή στην μετάβαση της χώρας στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

«Καλούμε τον στρατό της Μιανμάρ να απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολίτες, τους πολιτικούς ηγέτες, τους δημοσιογράφους, τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα μέλη της κοινωνίας των πολιτών που κρατούνται αδικαιολόγητα και να αποκαταστήσει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης