Νέα τροπή παίρνουν τα σενάρια για σχεδιασμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε πυρηνικούς σταθμούς του Βελγίου μετά τη δολοφονία νεκρού φρουρού των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Charleroi. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Derniere Heure”, δύο ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, φρουρός του πυρηνικού σταθμού στην πόλη Charleroi (50 χλμ. από τις Βρυξέλλες) βρέθηκε δολοφονημένος ενώ η κάρτα εισόδου του είχε κλαπεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εν λόγω φύλακας πυροβολήθηκε ενώ είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρχές μιας και το θύμα εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης σε πυρηνικό σταθμό. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στα σενάρια τρόμου που ανέκυψαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρωτεύουσα του Βελγίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε από τις έρευνες τα αδέρφια Bakraoui καμικάζι είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα παρακολούθησης έξω από το σπίτι του εν λόγω στελέχους προκειμένου να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το καθημερινό του πρόγραμμα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι βελγικές Αρχές διέταξαν δυνάμεις του στρατού να παραταχθούν έξω από τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας για ενίσχυση της ασφάλειάς τους. Μια απόφαση που όπως αποδείχθηκε έδρασε αποτρεπτικά για τα τελικά σχέδια των βομβιστών αυτοκτονίας των Βρυξελλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε ακόμη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης