Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών έκανε σήμερα έκκληση στους οδηγούς να μη γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία που εμφανίστηκαν σε διάφορες μεγάλες πόλεις, καθώς οι πολίτες έσπευσαν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο δίκτυο Sky. Πρόσθεσε ότι τα αποθέματα σε πολλά βενζινάδικα είχαν αποκατασταθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό – και πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει».

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων είχαν σχηματιστεί στα πρατήρια βενζίνης που ακόμη λειτουργούσαν στις μεγάλες πόλεις, αν και πολλοί προαύλιοι χώροι ήταν κλειστοί με πινακίδες που έλεγαν ότι δεν υπάρχει πλέον βενζίνη ή πετρέλαιο κίνησης, είπαν δημοσιογράφοι του Reuters.

Ο Σαπς ανέφερε ότι η κρίση καυσίμων οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην πανδημία της COVID λόγω της οποίας ανεστάλησαν οι εξετάσεις για την πιστοποίηση οδηγών φορτηγών. «Αυτό το πρόβλημα σχεδόν αποκλειστικά προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και την αδυναμία να εξεταστούν νέοι οδηγοί μεγάλων φορτηγών κατά τα lockdowns» δήλωσε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Brexit το ακούω να το αναφέρουν πολλοί και χωρίς αμφιβολία θα έχει αποτελέσει παράγοντα. Από την άλλη, ουσιαστικά μας βοήθησε να αλλάξουμε τους κανόνες για να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε τους οδηγούς πιο γρήγορα – ευελιξίες που αποκτήσαμε με την έξοδό μας από την ΕΕ και τη δυνατότητά μας να αλλάξουμε τη νομοθεσία» ανέφερε ο Σαπς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης