Η υποστήριξη προς το κόμμα Ciudadanos (Πολίτες, στα καταλανικά Ciutadans) έχει αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες σε τέτοιο βαθμό, ώστε το νεόκοπο κόμμα να δίνει μάχη στήθος με στήθος με το αριστερό Podemos, τους συντηρητικούς κυβερνώντες και τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην «El Pais».

Οι Ciudadanos -ένα κόμμα 9 ετών με αρχηγό του τον 35χρονο δικηγόρο Άλμπερτ Ριβέρα- επικεντρώνονταν αποκλειστικά στην περιοχή της Καταλονίας μέχρι πρόσφατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, εξασφαλίζουν στην πρόθεση ψήφου 18,4%, ενόψει των εθνικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για το τέλος του χρόνου. Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) φέρεται να εξασφαλίζει το 18,6%.

Η αύξηση της υποστήριξης των Ciudadanos από 8,1% τον Ιανουάριο και 12,2% τον Φεβρουάριο τοποθετεί το κόμμα στην τρίτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων. Το κόμμα έχει προσελκύσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους τόσο της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς.

Παρότι οι Podemos εξακολουθούν να έρχονται στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, η υποστήριξη προς το κόμμα μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με το 22,5% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι θα το ψήφιζαν, σε σχέση με το 27,7% του Φεβρουαρίου. Περίπου το 20,2% απάντησαν ότι θα ψήφιζαν την παραδοσιακή Αριστερά της χώρας, τους Σοσιαλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης