Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς καλεί σήμερα τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο Χαλέπι, τη δεύτερη συριακή πόλη που απειλείται τόσο από τις δυνάμεις του Χαλιφάτου, όσο και από τις στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.

«Μετά το Κομπανί, πρέπει να σωθεί το Χαλέπι» γράφει ο Λοράν Φαμπιούς σε άρθρο του που δημοσιεύεται από τις εφημερίδες Le Figaro, Washington Post και Al Hayat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα το Χαλέπι αντιμετωπίζει την απειλή να βρεθεί ανάμεσα στα βαρέλια με εκρηκτικά του συριακού καθεστώτος και τους σφαγείς του Ισλαμικού Χαλιφάτου» αναφέρει.

«Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ και το Χαλιφάτο είναι οι δύο όψεις της ίδιας βαρβαρότητας, που έχουν ως στόχο την εξόντωση της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης. Εάν εγκαταλειφθεί το Χαλέπι, 300.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά καταδικάζονται σε μία τρομακτική μοίρα: φονική πολιορκία υπό τις βόμβες του καθεστώτος και τη βαρβαρότητα των τρομοκρατών του Χαλιφάτου» προσθέτει.

Το Χαλέπι, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Συρίας, είναι χωρισμένη από τον Ιούνιο 2012 ανάμεσα σε τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο του καθεστώτος (στο δυτικό τμήμα της) και τομείς που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων (στο ανατολικό τμήμα της).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης