Μπροστά σε ένα απροσδόκητο γεγονός βρέθηκαν την Παρασκευή αρκετοί κάτοικοι της Β. Κορέας στα σύνορα με τη Ν. Κορέα.

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, περισσότεροι από 20 Βορειοκορεάτες έδεσαν σε μπαλόνια μεγάλες σακούλες γεμάτες με… σοκολατόπιτες, τα οποία στη συνέχεια άφησαν να κατευθυνθούν με τη βοήθεια του αέρα προς τα σύνορα της γειτονικής χώρας. Η συμβολική αυτή κίνηση πραγματοποιήθηκε στο νησί Γκανγκόα κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στο πλαίσιο του επικείμενου εορτασμού για το σεληνιακό νέο έτος, μιας εκ των σπουδαιότερων γιορτών στην Άπω Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με έναν από τους διοργανωτές η αποστολή γλυκών εκφράζει την «ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον που θα βρει την Κορεατική ενωμένη».

Οι σοκολατόπιτες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά στη Ν. Κορέα και το ίδιο ισχύει, σε μικρότερο όμως βαθμό και στη γειτονική χώρα. Στις αγορές της Β. Κορέας οι σοκολατόπιτες μπορούν να αλλαχθούν με ρύζι ή άλλα τρόφιμα αντί για την καταβολή χρημάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι στη Ν. Κορέα χρησιμοποιούν μπαλόνια προκειμένου να στείλουν κάποιο μήνυμα στους ανθρώπους που διαμένουν στο βόρειο τμήμα της Κορεατικής. Τον περασμένο Δεκέμβριο, Νοτιοκορεάτες χρησιμοποίησαν μπαλόνια προκειμένου να μεταφέρουν χιλιάδες φυλλάδια στα οποία αναγράφονταν μηνύματα κατά της ηγεσίας της Β. Κορέας στο περιθώριο των 13 ημερών πένθους για τον θάνατο του Kim Jong-il.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Δεν πενθούν όλοι τον Kim Jong-il, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011, 00:15

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης