«Είναι η ώρα της δημοκρατίας και στη Δημοκρατία υπάρχουν και ήττες», δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά την αποτυχία του Φόλκερ Κάουντερ να επανεκλεγεί επικεφαλής της κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Η κυρία Μέρκελ ευχαρίστησε τον κ. Κάουντερ για «δεκατρία χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας», παραδέχθηκε ότι τον στήριξε στην εσωκομματική αναμέτρηση ακριβώς λόγω αυτής της καλής συνεργασίας και πρόσθεσε ότι συνεχάρη ήδη τον νικητή, τον Ραλφ Μπρίνκχάους, ο οποίος επικράτησε με 125 ψήφους έναντι 112 του κ. Κάουντερ και του δήλωσε την πρόθεσή της για «καλή συνεργασία». Το σημαντικό, πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ, είναι να συνεχίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα να εργάζεται με επιτυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), ο Χορστ Ζεεχοφερ, ο οποίος είχε επίσης στηρίξει τον κ. Κάουντερ, έκανε λόγο για μια δημοκρατική διαδικασία, το αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να γίνει σεβαστό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και ο κ. Μπρίνκχάους θα κάνει εξίσου καλή δουλειά με τον προκάτοχό του και θα συνεργαστεί καλά με την CSU.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης