Για «μεγάλα εμπόδια» στις συνομιλίες των Συντηρητικών με τους Σοσιαλδημοκράτες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μίλησαν την Πέμπτη, τελευταία ημέρα των διερευνητικών διαπραγματεύσεων, η πρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Άνγκελα Μέρκελ και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς.

Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι το κόμμα του έχει βρει κοινό έδαφος με την Άνγκελα Μέρκελ σε πολλά ζητήματα, αλλά «μεγάλα εμπόδια» παραμένουν στον δρόμο προς τη συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης του SPD πρόσθεσε ότι θα συμφωνήσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, εάν είναι βέβαιο ότι μία τέτοια κυβέρνηση θα ενισχύσει την Ευρώπη, και διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα καταθέσει τις προτάσεις του ως προς αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια των σημερινών συνομιλιών.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Άνγκελα Μέρκελ μίλησε επίσης για «υψηλά εμπόδια» που πρέπει να ξεπεραστούν πριν από τη συμφωνία για την έναρξη των επίσημων συνομιλιών για τον σχηματισμό της κυβέρνησης και προέβλεψε ότι η σημερινή θα είναι μία δύσκολη ημέρα, την οποία η ίδια ξεκινά «με ενεργητικότητα», αναγνωρίζοντας ότι οι Γερμανοί περιμένουν αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης