«Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε και πάλι», τόνισε η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ και κάλεσε τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, προκειμένου «να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους».

Επισήμανε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό και ότι σε αυτή τη φάση επενδύει στη «διαφήμιση» των πλεονεκτημάτων του εμβολιασμού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει μόνο εσάς, αλλά και κάποιον που βρίσκεται κοντά σας και αγαπάτε», δήλωσε η καγκελάριος κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα στο Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» και κάλεσε για μία ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν και όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί «να μιλήσουν με όσους τους εμπιστεύονται, διαφημίζοντας τον εμβολιασμό». Η πανδημία, τόνισε η κυρία Μέρκελ, έδειξε ότι ο ένας εξαρτάται από τον άλλον και κανείς δεν προστατεύεται μόνος του.

Προειδοποίησε μάλιστα για τον κίνδυνο να υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, κυρίως όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, ενώ, σε ό,τι αφορά την προστασία από την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα, σημείωσε ότι προκειμένου να επιτευχθεί, θα πρέπει το ποσοστό εμβολιασμού να φθάσει το 85% για τις ηλικίες 12-59 ετών και το 90% για τους άνω των 60 ετών.

«Αυτό όμως είναι ακόμη πολύ μακριά», παραδέχθηκε η καγκελάριος, καθώς στη Γερμανία η διαδικασία εμβολιασμού έχει ολοκληρωθεί για το 42,6% του πληθυσμού, ενώ το 58,5% έχει λάβει την πρώτη δόση. Βασικός στόχος παραμένει, όπως υπογράμμισε η κ. Μέρκελ, η αποτροπή υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος υγείας και εξήγησε ότι ο εμβολιασμός βοηθά ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν και ενδεχομένως μεγαλύτεροι αριθμοί κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης