Η αποκλειστική ευθύνη για την αμερικανική επίθεση με πυραύλους στην αεροπορική βάση Σαϊράτ του συριακού στρατού ανήκει στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Αυτό υποστήριξαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες πρόσθεσαν πως η επιχείρηση των ΗΠΑ, για την οποία είχαν ενημερωθεί προτού αυτή διεξαχθεί, ήταν αντίποινα στη χημική επίθεση της Τρίτης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 86 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος Άσαντ είναι ο μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις αυτές. Η επανειλημμένη χρήση χημικών όπλων από εκείνον και τα εγκλήματά του κατά του ίδιου του του λαού απαιτούν την υιοθέτηση κυρώσεων, όπως το ζήτησαν η Γαλλία και η Γερμανία το 2013, μετά την τραγωδία στη Γούτα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος Μέρκελ και Ολάντ τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέσω του ΟΗΕ ώστε να βρεθεί μια ειρηνική λύση στη συριακή κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης