Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream2, δεν συνιστά απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Βερολίνο με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν απέκρυψε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά το θέμα του αγωγού Nord Stream 2, με την πολωνική κυβέρνηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε διαφορετικές απόψεις για το θέμα του Nord Stream 2».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεσήμανε μάλιστα ότι για το Βερολίνο είναι ένα οικονομικό έργο, ενώ τάχθηκε υπέρ της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών στην Ευρώπη και υπέρ του να συνεχίσει η Ουκρανία να είναι διαμετακομιστής του φυσικού αερίου. «Νομίζουμε ότι είναι ένα οικονομικό έργο. Είμαστε επίσης υπέρ της διαφοροποίησης. Επίσης επιθυμούμε η Ουκρανία να συνεχίσει το διαμετακομιστικό της ρόλο στο φυσικό αέριο, αλλά πιστεύουμε πως ο αγωγός Nord Stream 2 δεν συνιστά κίνδυνο για την διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών».

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι είχε ζητήσει από την αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλλει κυρώσεις για την κατασκευή του Nord Stream2. Στα τέλη Ιανουαρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει πως η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι αγωγός συνιστά απειλή για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη, και πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Πολωνία και τάσσονται ενάντια στην υλοποίηση ενός έργου «που υπονομεύει την σταθερότητα στην περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης