Μεντβέντεφ: Σοβαρή απειλή για τη Ρωσία η ηλεκτρονική παρακολούθηση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, 16:10
Μεντβέντεφ: Σοβαρή απειλή για τη Ρωσία η ηλεκτρονική παρακολούθηση
Η εξελιγμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση των συστημάτων συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια και την κυριαρχία των χωρών, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των κυβερνο-επιθέσεων στο διαδίκτυο.

Μιλώντας στις εργασίες του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου που αφορά το διαδίκτυο, το οποίο πραγματοποιείται στην Κίνα, ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι «οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες ελέγχουν ήδη τις τεχνολογίες, όπως διαπιστώθηκε άλλωστε στις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι».

«Έχουμε γίνει μάρτυρες της δημιουργίας νέων συστημάτων της απόλυτης ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Τα συστήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία, και δημιουργούν μία αντίδραση στην αλυσίδα της δυσπιστίας, τροφοδοτώντας παράλληλα την κούρσα των εξοπλισμών στα μέσα ενημέρωσης» πρόσθεσε.

Κατά τον Ρώσο πρωθυπουργό, τα θέματα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο απαιτούν τη μέγιστη προσοχή της διεθνούς κοινότητας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η ρύθμιση του διαδικτύου δεν πρέπει να εμποδίζει το πνεύμα της ελευθερίας, το οποίο χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μέσο από τις πρώτες ημέρες της δημιουργίας του.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπεραμύνθηκε της ελευθερίας στο διαδίκτυο υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν κάποιοι όροι για τη λειτουργία του.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει υπό την αιγίδα των μεγάλων διεθνών φόρουμ, όπως ο ΟΗΕ, με βάση ιδίως τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015, 16:22