Μεντβέντεφ: Σκοπός της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία είναι η καταπολέμηση του Χαλιφάτου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015, 16:33
Μεντβέντεφ: Σκοπός της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία είναι η καταπολέμηση του Χαλιφάτου
«Ο σκοπός της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι να διατηρήσει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην εξουσία, αλλά να νικήσει τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο», δήλωσε  ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλες οι άλλες χώρες που έχουν συμφέρον να δουν την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στη Συρία, και μια ισχυρή κυβέρνηση, επίσης, θα πρέπει να συζητούν ακριβώς πολιτικά θέματα», είπε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya.

«Δεν έχει πραγματικά σημασία ποιος θα είναι στο πηδάλιο. Δεν θέλουμε το ISIS να κυβερνήσει τη Συρία, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να είναι μια πολιτισμένη και νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε», είπε ο Μεντβέντεφ, χρησιμοποιώντας μια άλλη επωνυμία για το Χαλιφάτο.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Συρία πρέπει να κυβερνηθεί από τον Άσαντ, ο Μεντβέντεφ είπε: «Όχι, αναμφίβολα όχι. Επαφίεται στον συριακό λαό να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής στη Συρία... Προς το παρόν, λειτουργούμε στη βάση ότι ο αλ-Άσαντ είναι ο νόμιμος πρόεδρος».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015, 16:40