Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κύπρου καθώς ξέσπασαν πέντε πυρκαγιές στην επαρχία Λευκωσίας και για την κατάσβεση τους κλήθηκε προσωπικό εκτός υπηρεσίας και βοήθεια από την επαρχία Λάρνακας. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό πλήρη ή και μερικό έλεγχο τέσσερις, ενώ ακόμα μία συνεχίζει να μαίνεται.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή, πρόκειται για μια πυρκαγιά που ξέσπασε στην οδό Ερμού στη νεκρή ζώνη, πλησίον της Αρχιεπισκοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά αυτή ξέσπασε σε αυλή σπιτιού πέρασε στο εσωτερικό του και έχει επηρεάσει άλλες έξι εγκαταλελειμμένες οικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μέλη της Υπηρεσίας παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πρόκειται γα τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Κοτσιάτη, κοντά στην έκταση που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της Ομόνοιας και κατακαίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σπαρτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω των πυκνών καπνών, η Αστυνομία έκλεισε για μισή ώρα (από τις 16.00 έως τις 16:30) τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού.

Η τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Περιστερώνας – Ορούντας και κατέκαυσε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σπαρτά. Η τέταρτη μαινόταν στις παλαιές αποθήκες της εταιρείας Μιντίκκης στην περιοχή Τσερίου.Τέλος, η πέμπτη φωτιά στο Παλαιομέτοχο κατέκαυσε χόρτα και άγρια βλάστηση.

Όλες οι πυρκαγιές ξέσπασαν μετά τις 14.00 το μεσημέρι.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Με πληροφορίες απο ΚΥΠΕ και sigmalive.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης