Το 30ό μέλος του ΝΑΤΟ αποτελεί από σήμερα η Βόρεια Μακεδονία. Την είδηση ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος καλωσόρισε και επισήμως τη χώρα.

«Καλώς ήρθες στο ΝΑΤΟ Βόρεια Μακεδονία! Ήταν μακρύς ο δρόμος, αλλά όλες οι προσπάθειές έπιασαν τόπο», έγραψε στο Twitter ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώθηκε η επίσημη ενταξιακή διαδικασία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι μέλος της οικογένειας του ΝΑΤΟ, μίας οικογένειας 30 κρατών και σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων. Μίας οικογένειας που βασίζεται στη βεβαιότητα ότι ανεξαρτήτως των προκλήσεων, θα είμαστε ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι όλοι μαζί».

Μετά την επίσημη ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας θα υψωθεί έξω από το κεντρικό κτήριο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

«Είναι μία ιστορική επιτυχία ότι μετά από τρεις δεκαετίες ανεξαρτησίας, τελικά επιβεβαιώνεται η ασφάλεια και το μέλλον της χώρας. Συγχαρητήρια σ’ όλους. Το αξίζατε» ήταν το μήνυμα του προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης