«Το Κόσοβο έγινε μέλος της Επιτροπής της Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με δεδομένο ότι το δικαίωμα αυτό δεν έχουν μόνον μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης», δήλωσε στην εφημερίδα Ντάνας του Βελιγραδίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Πετρίτ Σελίμι.

Η Επιτροπή της Βενετίας είναι συμβουλευτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη στο πεδίο του συνταγματικού νόμου (συνταγματολόγους).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη εκτός της ΕΕ της «Επιτροπής Σοφών» της Βενετίας είναι οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και το Μεξικό, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για τις σχέσεις με τα ΜΜΕ της κυβέρνησης.

Το Κόσοβο έλαβε πάνω από τα 2/3 των ψήφων, τονίζοντας ότι είναι σχεδόν ίδιο με το αποτέλεσμα τον περασμένο χρόνο, όταν το Κόσοβο έγινε μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο εγγύς μέλλον το Κόσοβο θα γίνει μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάτι που θα επιτρέψει στους πολίτες να προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι» ανέφερε ο κ. Σελίμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ντάνας, διπλωματικές πηγές στην Πρίστινα αναφέρουν ότι το Κόσοβο έως το τέλος Δεκεμβρίου θα υποβάλει υποψηφιότητα για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης