Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, που γιόρταζαν τα Χριστούγεννα δολοφονήθηκαν από ένοπλους άνδρες στην πολιτεία Γκερέρο στο νότιο Μεξικό.

Οι δράστες άνοιξαν πυρ στο σπίτι όπου βρίσκονταν τα θύματα, στο χωριό Πουέντε ντελ Ρέι στην περιοχή Ατογιάκ, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν μία γυναίκα και έξι άνδρες ηλικίας 24 έως 54 ετών. Επρόκειτο για τρία αδέλφια, τον πατέρα τους, τον θείο τους, όπως και δύο καλεσμένους της οικογένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά δεκατρείς άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μιτσοακάν και στο Γκερέρο, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Η εισαγγελία της δυτικής Πολιτείας Γκερέρο ανακοίνωσε ότι τα κομμένα κεφάλια έξι ανδρών βρέθηκαν μπροστά στα γραφεία μιας εταιρείας στην πόλη Χικίλπαν, κοντά στα σύνορα με την Πολιτεία Χαλίσκο. Στην περιοχή δρα η συμμορία Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Πλάι στα ανθρώπινα κεφάλια βρέθηκε ένα απειλητικό μήνυμα που άφησαν μέλη της Νέας Οικογένειας του Μιτσοακάν, μιας αντίπαλης συμμορίας, διευκρίνισε η εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πολιτεία Γκερέρο αποτελούν συχνό φαινόμενο τα βίαια εγκλήματα τα οποία συνδέονται με την έντονη παρουσία των εμπόρων ναρκωτικών. Στην περιοχή αυτή παράγεται μεγάλη ποσότητα μαριχουάνας και παπαρούνας που προορίζεται για τις ΗΠΑ και είναι μια από τις πολιτείες του Μεξικού που πλήττονται περισσότερο από τη διαφθορά και τη βία μεταξύ των καρτέλ ναρκωτικών.

Σε αυτήν την πολιτεία 43 φοιτητές εξαφανίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014, σε μια τραγωδία που προκάλεσε τον αποτροπιασμό στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί και περισσότεροι από 28.000 αγνοούνται στο Μεξικό από το 2006, όταν οι αρχές κήρυξαν τον πόλεμο κατά των εμπόρων ναρκωτικών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης