Ομοσπονδιακός δικαστής ο οποίος ερευνούσε υποθέσεις που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα δολοφονήθηκε χθες Τρίτη, όπως και η σύζυγός του, από ομάδα ενόπλων, που εισέβαλε στο σπίτι τους στην πολιτεία Κολίμα (δυτικά), ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο δικαστής Ουριέλ Βιγέγκας και η σύζυγός του σκοτώθηκαν από τα πυρά των κακοποιών που εισέβαλαν στο σπίτι τους, ενώ δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού και μια οικιακή βοηθός επέζησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές την υποστήριξή τους για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των ομοσπονδιακών δικαστών και των οικογενειών τους», καθώς και για να γίνει έρευνα ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονία, υπογράμμισε ο Αρτούρο Σαλντίβαρ, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Το Υπουργείο Ασφάλειας καταδίκασε τις δολοφονίες του δικαστικού και της συζύγου του. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη» της έρευνας για την επίθεση αυτή.

Ο δικαστής εργαζόταν από τον Φεβρουάριο σε ομοσπονδιακό ποινικό δικαστήριο στην πόλη Κολίμα, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως είχε υπηρετήσει στην πολιτεία Χαλίσκο και, σύμφωνα με τον μεξικανικό Τύπο, είχε αναλάβει την υπόθεση Ρούμπεν Οσεγκέρα, από το όνομα του γιου του Νεμέσιο Οσεγκέρα, ή «Ελ Μέντσο», του αρχηγού του ισχυρού καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Ο Βιγέγκας είχε δώσει εντολή να μεταχθεί ο νεότερος Οσεγκέρα σε φυλακή στην πολιτεία Οαχάκα το 2018, από την οποία εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης