Οι Αρχές του Μεξικού θα αρχίσουν να διενεργούν έρευνα για τη βραζιλιάνικη εταιρεία-κολοσσό των κατασκευών Odebrecht εντός 60 ημερών, ανήγγειλε τη Δευτέρα ο Μεξικανός υπουργός Δικαιοσύνης Αλεχάντρο Γκερτς Μανέρο.

«Αξιοποιώντας πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν πρόσφατα και εντός χρονικής περιόδου που δεν θα υπερβεί τις 60 ημέρες θα διενεργηθεί έρευνα» είπε ο Γκερτς Μανέρο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη μεξικανική πρωτεύουσα. Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Odebrecht αντιμετωπίζονται από τις δικαστικές αρχές σαν να επρόκειτο για δράση κυκλώματος του «οργανωμένου εγκλήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κρατικές επιχειρήσεις του Μεξικού, ιδίως η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Pemex, απαγορεύθηκε να συναλλάσσονται με την Odebrecht ή να δέχονται προσφορές για την αναδοχή έργων από την εταιρεία για τρία χρόνια.

Η Odebrecht βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας για ένα σκάνδαλο κολοσσιαίων διαστάσεων στη Βραζιλία, οι συνέπειες του οποίου σάρωσαν πολλά ακόμη κράτη της Λατινικής Αμερικής. Σύμφωνα με εισαγγελείς των ΗΠΑ, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκιών πολιτικών που έχει αποκαλυφθεί ποτέ.

Το 2016, η διεύθυνση της Odebrecht παραδέχθηκε ότι μοίραζε για περισσότερο από μία δεκαετία δωροδοκίες εκατομμυρίων δολαρίων σε αξιωματούχους και αιρετούς σε πάνω από 12 κράτη προκειμένου να εξασφαλίζει αναθέσεις κρατικών συμβάσεων. Η εταιρεία, μέχρι πριν από λίγα χρόνια η μεγαλύτερη κατασκευαστική στη Λατινική Αμερική, δεσμεύθηκε να καταβάλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά το σκάνδαλο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης