Ένα στέλεχος του κυβερνώντος Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) του Μεξικού δολοφονήθηκε από ένοπλο ή ενόπλους στην Πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο τμήμα της χώρας, γνωστοποίησαν οι Aρχές τη Δευτέρα.

Αυτή ήταν η τέταρτη δολοφονία πολιτικού στο Μεξικό από την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αδόλφο Σέρνα, 35 ετών, που προσπαθούσε να εξασφαλίσει το χρίσμα του PRI ώστε να είναι ο υποψήφιός του για το αξίωμα του δημάρχου της πόλης Ατογιάκ, κοντά στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, δολοφονήθηκε το βράδυ της Κυριακής κοντά στο σπίτι του, ανέφερε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία δημόσιας ασφάλειας της Πολιτείας Γκερέρο. Ο ή οι δράστες του φόνου δεν ταυτοποιήθηκαν.

Από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο, τρία στελέχη μιας άλλης πολιτικής δύναμης, του Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD, Kεντροαριστερά) δολοφονήθηκαν από αγνώστους.

Τα θύματα ήταν ένας δημοτικός σύμβουλος στην Πολιτεία Ταμπάσκο (νοτιοανατολικά), ο δήμαρχος της Πετατλάν στην Πολιτεία Γκερέρο κι ένας εξέχων βουλευτής της Πολιτείας Χαλίσκο (δυτικά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεκάδες πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό, το οποίο πλήττεται σκληρά από τη βία που συνδέεται με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2017 διαπράχθηκαν 23.101 φόνοι στο Μεξικό, γεγονός που σημαίνει ότι η περασμένη χρονιά ήταν αυτή κατά την οποία έγιναν οι περισσότερες ανθρωποκτονίες από το 1997, έτος που οι Αρχές άρχισαν να συγκεντρώνουν συστηματικά στατιστικά στοιχεία για τις δολοφονίες.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης