Οι αρχές της πρωτεύουσας του Μεξικό θα φυτέψουν 18 εκατομμύρια δέντρα στην πόλη και τα προάστια της, ως μέρος προσπαθειών για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ραφαέλ Πακιάνο σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα τη Δευτέρα χαρακτήρισε την επιχείρηση αναδάσωσης «ιστορική», επισημαίνοντας πως θα ενισχύσει τη λεγόμενη πράσινη ζώνη μίας από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ευρύτερη περιοχή της Πόλης του Μεξικό βίωσε τον περασμένο Μάρτιο την περίοδο με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση εδώ και μια δεκαετία, αναγκάζοντας τις αρχές της πόλης να περιορίσουν την κυκλοφορία των 5,4 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον Πακιάνο, η έλλειψη ανέμων και οι υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ του Μαρτίου συνέβαλαν στην αύξηση των επιπέδων του όζοντος.

Οι αρχές επέβαλαν προσωρινούς περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτοκινήτων στην πόλη από τον Απρίλιο μέχρι τις 30 Ιουνίου, αναγκάζοντας όλα τα οχήματα να μένουν εκτός δρόμων τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανονικά, τα παλαιότερα οχήματα και εκείνα που αποτυγχάνουν στους ελέγχους εκπομπών έχουν περιορισμούς κυκλοφορίας ούτως ή άλλως. Τον περασμένο μήνα, το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε νέα μέτρα για την πρόληψη της διαφθοράς στα κέντρα ελέγχου εκπομπών, που επιτρέπουν σε ρυπογόνα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Άλλα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν την αντικατάσταση 1.000 ταξί ηλικίας άνω των δέκα ετών με υβριδικά οχήματα, και την επιτάχυνση ενός προγράμματος για την ανανέωση του στόλου οχημάτων μετακίνησης επιβατών και φορτίων, ενώ τα ρυθμιστικά πλαίσια της βιομηχανίας για την καταπολέμηση της ρύπανσης θα γίνουν πιο αυστηρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης