Οι μεξικανικές αρχές ανακρίνουν αστυνομικούς σχετικά με τον πυροβολισμό μιας 14χρονης αμερικανίδας, στην πόλη Ρεϊνόσα του Τέξας κοντά στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών. Η ανήλικη δέχτηκε πυρά κατά τη διάρκεια υψηλών ταχυτήτων καταδίωξης, ανακοίνωσε την Τρίτη η τοπική κυβέρνηση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, η κοπέλα διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής κοντά στη γέφυρα που συνδέει τη Ρεϊνόσα του Μεξικού με τις ΗΠΑ, όταν η 14χρονη μαζί με έναν φίλο της έφυγαν με φορτηγάκι από το χώρο στάθμευσης ενός παντοπωλείου, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στην πολιτεία Ταμαουλίπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, το οποίο εκείνος αγνόησε και επιτάχυνε το όχημά του. Στη συνέχεια, στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τα λάστιχά του. Ωστόσο. μόλις προσέγγισαν το όχημα διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε εξαφανιστεί και στο κάθισμα βρισκόταν τραυματισμένη η νεαρή κοπέλα. Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν κινδύνευε η ζωή της ίδιας ή του αγέννητου παιδιού της.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα λίγων ημερών στο οποίο εμπλέκονται αμερικανοί πολίτες. Στις αρχές του Νοεμβρίου, η αστυνομία του Μεξικού ανακάλυψε τις σορούς τριών αδελφών, οι οποίοι είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ τα χέρια και τα πόδια τους ήταν δεμένα. Τα πτώματα των ανδρών, ηλικίας μεταξύ 21 και 26 ετών, ανακαλύφθηκαν στην πόλη Ματαμόρος κοντά στα σύνορα με το Τέξας. Οι γονείς των νέων είπαν ότι αστυνομικοί εμπλέκονταν στη δολοφονία των παιδιών τους, επικαλούμενοι δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης