Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε σήμερα το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ινδία, το οποίο θα πραγματοποιούνταν την επόμενη εβδομάδα, λόγω της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο Τζόνσον είχε ήδη αναβάλει μία φορά το ταξίδι αυτό, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τον Ιανουάριο, όταν ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 στη Βρετανία έφτασε σε υψηλά επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία σπάει το ένα τραγικό ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό δεύτερο κύμα της επιδημίας.

«Με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι σε θέση να ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Ινδία» ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση η βρετανική και η ινδική κυβέρνηση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

«Αντ’ αυτής οι πρωθυπουργοί Μόντι και Τζόνσον θα συνομιλήσουν αργότερα αυτό τον μήνα για να συμφωνήσουν και να θέσουν σε εφαρμογή τα φιλόδοξα σχέδιά τους για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Βρετανίας και της Ινδίας» πρόσθετε η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχέσεις με την Ινδία θεωρούνται κομβικές για τη Βρετανία μετά το Brexit προκειμένου να ενισχυθεί το εμπόριο με τις χώρες εκτός της ΕΕ και μια διπλωματική προσπάθεια προκειμένου η χώρα να αποκτήσει περισσότερη επιρροή στην περιοχή. Το Λονδίνο έχει καλέσει την Ινδία να παρακολουθήσει τη σύνοδο της G7, την οποία φιλοξενεί τον Ιούνιο.

Βρετανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Κυριακή ότι ερευνούν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού από την Ινδία, όμως ακόμη δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για να το κατατάξουν μεταξύ των παραλλαγμένων στελεχών που προκαλούν ανησυχία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης