Σημαντική «πρόοδος» έχει επιτευχθεί στα θέματα της Βόρειας Κορέας και του Ιράν, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για το τι εννοεί.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ότι έχει γίνει «μεγάλη πρόοδος» με το Ιράν και διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει την αλλαγή του καθεστώτος στην Τεχεράνη. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για την «πρόοδο» αυτή, όμως στην ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε ότι το Ιράν έχει διαμηνύσει ότι είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί το πυραυλικό πρόγραμμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ χαρακτήρισε «καταπληκτική» την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, προσθέοντας ότι δεν αισθάνεται ότι τον πιέζει ο χρόνος ώστε να προχωρήσει σε μια γρήγορη συμφωνία με την Πιονγκγιάνγκ για την αποπυρηνικοποίησή της.

Νωρίτερα σήμερα, η Βόρεια Κορέα άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες με στόχο να πειστεί να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα της θα τεθούν σε κίνδυνο αν η Ουάσινγκτον παραβεί την υπόσχεση που έδωσε να μην διεξάγει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης