Οι ρωσικές Αρχές έσπευσαν να εκκενώσουν ανθρώπους από τουλάχιστον 10 χωριά στην περιοχή του Ριαζάν της Ρωσίας την Τετάρτη, αφού ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών, στέλνοντας πυκνό καπνό στον αέρα και προκαλώντας σειρά εκρήξεων.

Το Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης είπε ότι ένας αυτοκινητόδρομος έκλεισε και ότι περισσότερα από 10 χωριά εκκενώθηκαν σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από την αποθήκη, 260 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποθήκη έπιασε φωτιά όταν μια φλόγα σε κοντινή έκταση με χόρτα εξαπλώθηκε εξαιτίας του ανέμου. Κανείς δεν τραυματίστηκε στον χώρο ενώ στρατεύματα και πολίτες απομακρύνθηκαν, πρόσθεσε του υπουργείο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμή περισσότεροι από 1600 κάτοικοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δυτικής στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής η πυρκαγιά σημειώθηκε στην αποθήκη πυρομαχικών στην κατοικημένη περιοχή Ζελτούχινο και προκλήθηκε σε έκταση με χόρτα, με αποτέλεσμα η φωτιά λόγω του ισχυρού ανέμου να μεταδοθεί στην αποθήκη πυρομαχικών πυροβολικού. Η μονάδα της πυροσβεστικής ξεκίνησε αμέσως το έργο της κατάσβεσης, αλλά δεν κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά. Αυτή τη στιγμή ακούγονται στην επικράτεια της αποθήκης μεμονωμένες εκρήξεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται οι εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών. Ένας μάρτυρας που εμφανίζεται σένα από τα βίντεο δηλώνει ότι θραύσματα και στάχτη έπεφταν από τον ουρανό. Ωστόσο το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι δεν μπορεί αν επιβεβαιώσει τις δηλώσεις στα βίντεο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή, ενώ από τα θραύσματα που εκτοξεύονται προκλήθηκε πυρκαγιά σε χορτολειβασική έκταση στο χωριό Κουζμίνκί-1 που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την αποθήκη πυρομαχικών. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης οι εκρήξεις ακούγονται κάθε 5-10 δευτερόλεπτα.

Πυρκαγιές και εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών μαστίζουν τον ρωσικό στρατό εδώ και χρόνια και έχουν πυροδοτήσει επικρίσεις για τα χαλαρά πρότυπα ασφαλείας.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης