Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην κουρδική πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, κατά την οποία έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους άμαχοι.

Στη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το Ισλαμικό Κράτος αναφέρει ότι στόχος της επίθεσης ήταν Κούρδοι μαχητές και ότι τζιχαντιστές μαχητές «πυροδότησαν παγιδευμένο σταθμευμένο αυτοκίνητο» κοντά σε κουρδική στρατιωτική θέση στο Καμισλί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες στο Καμισλί ανήρτησαν βίντεο τα οποία δείχνουν την έκρηξη.

Δείτε τα βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Την είδηση της έκρηξης όπως τη μετέδωσε η εφημερίδα Sabah

Ανησυχία για τους αιχμαλώτους μέλη του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους πάνω απο 1.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά που κατάγονται από τρίτες χώρες, είτε από την Πρώην Σοβιετική Ένωση, είτε ακόμη από την Κίνα και τον Καύκασο βρίσκονται στη συνοριακή ζώνη δηλαδή στο επίκεντρο των μαχών.

Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίσημη συνάντηση των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών στο Τουρκμενιστάν εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να διαφύγουν από τα στρατόπεδα που κρατούνταν οι τζιχαντιστές μέλη του Ισλαμικού Κράτους. Οι τζιχαντιστές αυτοί που είναι αρκετές χιλιάδες προέρχονται απο την πρώην Σοβιετική Ένωση, δηλαδή τις τουρκόφωνες ασιατικές Δημοκρατίες, την Τσετσενία αλλά και τη δυτική Κίνα από τις περιοχές των Ουιγούρων.

Δείτε το βίντεο που έχει αναρτηθεί από κουρδικά sites και που δείχνουν αυτούς τους τζιχαντιστές στα στρατόπεδα αιχμαλώτων ανατολικά του Ευφράτη:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης