Μεγάλος αριθμός πολιτών έχει ήδη συγκεντρωθεί στον σταθμό του μετρό «Στάλιγκραντ», στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, εν όψει της διαδήλωσης αλληλεγγύης για την Ελλάδα. Πρωτοφανείς σε αριθμό είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει από την κυκλοφορία τις οδικές αρτηρίες οι οποίες οδηγούν στον συγκεκριμένο σταθμό.

Αυξημένη η αστυνομική παρουσία περιμετρικά του σταθμού του μετρό «Στάλιγκραντ» στο βόρειο τμήμα του ΠαρισιούΜε το σύνθημα «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει… Αντιστεκόμαστε» δόθηκε κάλεσμα μέσω του διαδικτύου, το οποίο συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές ομάδες, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και η Συλλογική Πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές.

«ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, 'Ενωμένοι κατά της λιτότητας, αρνούμαστε τους δικτάτορες της οικονομίας» αναφέρει το πανό

Αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας

Το ραντεβού δόθηκε για τις 16.00 ώρα Ελλάδας. Η πορεία καταλήγει στην πλατεία Δημοκρατίας (Republique) όπου ακολουθούν συζητήσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ




Στο κείμενο του καλέσματος σημειώνεται μεταξύ άλλων
:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

»Από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου, θα είναι μια μεγάλη εβδομάδα ευρωπαϊκής κινητοποίησης. Όλοι μαζί σε Ρώμη, Βερολίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, Βρυξέλλες, Παρίσι και σε πολλές άλλες πόλεις θα απαντήσουμε στις ελληνικές κινητοποιήσεις “Ενωμένοι κατά της λιτότητας και της κοινωνικής αδικίας”.

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα - (Λέμε) Stop στη λιτότητα»

«Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα», σε μια παράφραση του γνωστού τραγουδιού του John Lennon

»Ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας μια αριστερή κυβέρνηση, αποφάσισε να σπάσει τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση. Η αλληλεγγύη και η μαζική λαϊκή υποστήριξη, θα συμβάλουν στο να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στη μετωπική μας σύγκρουση με την οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ελίτ.
Ας παλέψουμε για μια Ευρώπη της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, κατά μιας Ευρώπης του κέρδους, μια Ευρώπη φρούριο. Καλούμε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν στην Εβδομάδα Αλληλεγγύης και να δημιουργήσουν γύρω τους ισχυρές εθνικές συμμαχίες για την υποστήριξη του ευρωπαϊκού αγώνα κατά της λιτότητας».

Δουβλίνο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης