Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Φεντερέϊσον της Μελβούρνης το περασμένο Σάββατο, για να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους στους χριστιανούς του Ιράκ, να διαμαρτυρηθούν για τον διωγμό των Χριστιανών της Μοσούλης και να αφυπνίσουν την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, ώστε να κάνει κάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωνάζοντας : «Η σιωπή σκοτώνει», «Άμποτ, κάνε κάτι», «Σταματήστε τη γενοκτονία» και πολλά άλλα, ίδιου περιεχομένου συνθήματα, δήλωσαν δυναμικό παρόν για περίπου 3 ώρες στο κέντρο της πόλης. Πάρα πολλοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων ήταν : ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Λίμπεραλ Πάρτι Μπέρνι Φιν, ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος Φράνκ Μακγκουάϊρ, η σκιώδης Πολιτειακή Υπουργός Τζένη Μικάκου, ο Επίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας Σουριήλ και από την Ελληνική Ομογένεια ο Γραμματέας την Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας Κώστας Καλυμνιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους, για τον ξεριζωμό των γηγενών Χριστιανών Ασσυρίων, αλλά και το καθεστώς τρομοκρατίας που βιώνουν καθημερινά από τους φανατικούς ισλαμιστές, οι Χριστιανοί του Ιρακ και της Συρίας. Ζήτησαν, κυρίως από τους Κυβερνώντες και από τις μεγάλες δυνάμεις, να δώσουν ένα τέλος σε αυτή τη νέα γενοκτονία και τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Στην διαδήλωση παραβρέθηκαν επίσης πάρα πολλοί κληρικοί, αντιπροσωπία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και πάρα πολλοί ομογενειακοί οργανισμοί.

Ένας εκ των ομογενών πολιτικών που παρευρέθηκαν ήταν και ο Δήμαρχος του Μόρλαντ κ. Λάμπρος Ταπεινός, ο οποίος μας δήλωσε:

Η Ποντιακή Εστία είχε την πιο πολυπληθή παρουσία από τις υπόλοιπες κοινότητες της Παροικίας μας. Ο Πρόεδρος της Ποντιακής Εστίας κ. Νίκος Κρικέλης μας είπε:

Ο Γραμματέας την Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας κ. Κώστας Καλυμνιός, που συγκλόνισε με την ομιλία του, μας δήλωσε:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης