Ο Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε retweet την προτροπή ρεπουμπλικανού για την απόλυση του κορυφαίου επιστήμονα Αντονι Φάουτσι, συμβούλου επί θεμάτων λοιμωδών νόσων και δημόσιας υγείας έξι αμερικανών προέδρων, ο οποίος δήλωσε στο CNN ότι, εάν είχαν ληφθεί νωρίτερα τα μέτρα που πρότειναν οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της επιδημίας, θα είχαν σωθεί ζωές.

Ο Τραμπ έκανε retweet το μήνυμα του ρεπουμπλικανού “time to #FireFauci” με το οποίο συνόδευε τις δηλώσεις του Αντονι Φάουτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου προσφεύγει συχνά στην τακτική αυτή, όταν δεν θέλει να εκφράσει ευθέως την δυσαρέσκειά του.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη απαντήσει στην ερώτηση αν ο Τραμπ είναι δυσαρεστημένος με τον δρ. Αντονι Φάουτσι.

Ο κορυφαίος αμερικανός επιστήμονας έχει λάβει εμβληματική θέση στην αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ. Εχει επανειλημμένως, αναπόφευκτα, αντικρούσει ή διορθώσει τον Τραμπ σε επιστημονικά θέματα, όπως στο θέμα του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη κατά της ελονοσίας, ως προς το οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ανέπτυξε εμμονή, και την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση της Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δρ Αντονι Φάουτσι δήλωσε το βράδυ στο CNN ότι ο πρόεδρος Τραμπ αντέδρασε καθυστερημένα και δεν άκουσε τους ειδικούς που τον προειδοποιούσαν από τις αρχές του έτους ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Ο απολογισμός της επιδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ δεν θα ήταν τόσο βαρύς, αν είχαν εφαρμοσθεί πιο γρήγορα τα περιοριστικά μέτρα, παραδέχθηκε.

Επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ πρότειναν την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν εισακούσθηκαν επί έναν μήνα, ο Αντονι Φάουτσι είπε ότι εάν τα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, «θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ζωές». «Είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό», πρόσθεσε.

«Ομως εκείνη την εποχή υπήρχαν πολλοί δισταγμοί για να κλείσουν όλα», είπε ο δρ.Αντονι Φάουτσι που έχει υπάρξει σύμβουλος δημόσιας υγείας έξι αμερικανών προέδρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης