Νέα τροπολογία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης της κυβέρνησης από την Ε.Ε. ενέκρινε η Βουλή των Λόρδων, η οποία αφορά την επαναφορά στο νομοσχέδιο μίας πρόβλεψης, που απάλειψε η κυβέρνηση, για τα δικαιώματα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων να επανασυνδέονται με τις οικογένειές τους, που βρίσκονται στη Βρετανία, μετά το Brexit.

Την τροπολογία κατέθεσε Λόρδος υποστηρικτής των Εργατικών, και έτυχε μεγάλης αποδοχής, καθώς υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία 80 ψήφων. Συνολικά τέσσερις τροπολογίες ψηφίστηκαν στη Βουλή των Λόρδων επί του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης, το οποίο είχε περάσει πριν από λίγες μέρες από τη Βουλή των Κοινοτήτων χωρίς καμία τροποποίηση, με πλειοψηφία 99 ψήφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο, το νομοσχέδιο επιστρέφει στη Βουλή των Κοινοτήτων, αλλά ήδη εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να μην κάνει δεκτές τις τροπολογίες των Λόρδων. Συγκεκριμένα για την σημερινή ψηφοφορία δήλωσε ότι «η προστασία των ευαίσθητων παιδιών θα παραμείνει στις προτεραιότητες μας μετά το Brexit».

Στη συζήτηση που προηγήθηκε στη Βουλή των Λόρδων, έγινε γνωστό από μέλος της κυβέρνησης ότι μόνο στην Αγγλία φιλοξενούνται πάνω από 5.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων, αριθμός που αντιστοιχεί σε μία αύξηση 146% από το 2014, ενώ το 2018 έγιναν περισσότερες από 3.000 αιτήσεις ασύλου από ασυνόδευτα.

Οι υπόλοιπες τροπολογίες που ψηφίστηκαν αφορούν τα σχέδια της κυβέρνησης να επιτρέπουν σε δικαστές μικρότερων δικαστηρίων να ανατρέπουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τη διασφάλιση ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα λάβουν έγγραφα ως απόδειξη του δικαιώματος παραμονής τους στη Βρετανία μετά το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης