Η κούρσα για την ανάδειξη του ρεπουμπλικανού υποψηφίου που θα αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, στρέφεται τώρα στις πολιτείες, Μινεσότα και Κολοράντο, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη οι επόμενες εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες.

Φαβορί της αναμέτρησης είναι ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι, ο οποίος σημείωσε σημαντική νίκη στην Νεβάδα, συγκεντρώνοντας διπλάσιο αριθμό ψήφων από τον πλησιέστερο αντίπαλο του Νιούτ Γκίνγκριτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την νικητήρια ομιλία του ο κ. Ρόμνι ανέφερε εν συντομία την άποψη του για τον κ. Ομπάμα, λέγοντας ότι ο αμερικανός Πρόεδρος γύρισε την πλάτη του στη Νεβάδα κατά την διάρκεια της χειρότερης οικονομικής ύφεσης που αντιμετώπισε η πολιτεία.

Όπως ο ίδιος είπε «Το ποσοστό ανεργίας στην Νεβάδα σήμερα ανέρχεται στο 12%, η αξία των κατοικιών έχει κατακρημνιστεί, ενώ το ποσοστό κατασχέσεων είναι το μεγαλύτερο στη χώρα. Περπατώ σε περιοχές της Νεβάδα» πρόσθεσε ο κ. Ρόμνι «γεμάτες εγκαταλελειμμένα κτήρια και ανθρώπους που αναρωτιούνται γιατί ο Πρόεδρος Ομπάμα τους εγκατέλειψε. Λοιπόν κ. Πρόεδρε η Νεβάδα πέρασε αρκετά με την βοήθεια που της προσέφερες» τόνισε ο Μιτ Ρόμνι.

Εν όψει των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών σε Κολοράντο και Μινεσότα και στην συνέχεια το ερχόμενο Σάββατο στο Μέιν, ο Μιτ Ρόμνι ελπίζει να εδραιώσει το προβάδισμα που διατηρεί. Ωστόσο ο Νιούτ Γκίνγκριτς απέρριψε τις προτάσεις να αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία και υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι το τελικό συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στην Τάμπα της Φλόριντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται ν’ αποσυρθώ» τόνισε ο κ. Γκίνγκριτς. «Αντιθέτως είμαι πολύ ευχαριστημένος από την θέση στην οποία βρίσκομαι και νομίζω ότι η αντίθεση μεταξύ εμού και του κ. Ρόμνι θα διευρυνθεί περισσότερο και να γίνει πιο ξεκάθαρη τις αμέσως επόμενες εβδομάδες».

Ο κ. Ρόμνι είχε πετύχει επίσης μεγάλη νίκη την περασμένη Τρίτη στη Φλόριντα, μετά την ήττα του στη Νότια Καρολίνα ενώ είχε κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές στο Νιου Χαμσάιρ τον περασμένο μήνα.
Στη Νεβάδα, η υποψηφιότητα του Μιτ Ρόμνι έλαβε ώθηση από μεγάλο αριθμό μορμόνων που είναι ομόθρησκοι του και τον στηρίζουν.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης