Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σιμπιάνιν ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, καθώς η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην ρωσική πρωτεύουσα άρχισε σταδιακά να βελτιώνεται.

Ως ένα πρώτο μέτρο χαλάρωσης των μέτρων αυτών θα είναι να επιτραπούν οι επισκέψεις στα καταφύγια αδέσποτων ζώων που υπάρχουν στην ρωσική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αύριο 26 Μαΐου, οι εθελοντές θα μπορούν να επισκέπτονται τα 16 καταφύγια ζώων, στα οποία βρίσκονται σκύλοι και γάτες, αρκεί να έχουν την ψηφιακή τους άδεια και την ειδική ταυτότητα από την οργάνωση «Μοσβολοντέρ».

«Από αύριο οι εθελοντές θα μπορούν να επισκέπτονται και πάλι τα 16 καταφύγια που υπάρχουν για αδέσποτους σκύλους και γάτες, να τους πάνε φάρμακα, τροφή και διάφορα άλλα αναγκαία πράγματα και φυσικά να πάνε βόλτα τα αγαπημένα τους κατοικίδια», δήλωσε ο Σομπιάνιν, διευκρινίζοντας ότι κάθε καταφύγιο θα δέχεται καθημερινά 15 εθελοντές οι οποίοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά γάντια και μάσκες.

«Η ανάγκη για βοήθεια είναι προφανής καθώς για περισσότερο από δύο μήνες απομόνωσης, τα κατοικίδια είχαν την καθιερωμένη τους φροντίδα. Τώρα όμως οι εθελοντές θα του μεταφέρουν την ανθρώπινη αγάπη και φροντίδα… Τα τελευταία χρόνια μαζί με τις φιλοζωικές οργανώσεις κάναμε παρά πολλά για να εισάγουμε σύγχρονες ανθρωπιστικές προσεγγίσεις συμπεριφοράς απέναντι στα αδέσποτα ζώα», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της Μόσχας εξέφρασε την ελπίδα ότι όταν τελειώσει η πανδημία όλα «σύντομα θα επανέλθουν στην κανονικότητα τους». Οι κάτοικοι της πόλης θα αρχίσουν και πάλι να υιοθετούν και να παίρνουν στα σπίτια αδέσποτους σκύλους και γάτες, ενώ οι εθελοντές θα φροντίζουν ώστε να υπάρχουν στα καταφύγια οι καλύτερες συνθήκες. «Το πρώτο βήμα το κάναμε σήμερα, κατέληξε ο δήμαρχος της Μόσχας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης