Συνολικά 381 κρατούμενοι δραπέτευσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα ύστερα από επίθεση ενόπλων σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως άγνωστοι, οπλισμένοι με ρουκέτες, χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα επιτέθηκαν στους άνδρες των δυνάμεων Ασφαλείας στην πόλη Μπανού. Αφού ανατίναξαν την κεντρική είσοδο, εισέβαλαν μέσα στον προαύλιο χώρο και άρχισαν να πυροβολούν. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στη 01.30 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (22.30 το βράδυ του Μ. Σαββάτου), με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να δηλώνει αρχικά πως σημειώθηκαν περίπου 300 αποδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεκάδες ένοπλοι έλαβαν μέρος στην επίθεση. Περίπου 300 κρατούμενοι δραπέτευσαν», είχε πει ο Sahib Jan, σε δηλώσεις του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Πρόκειται για οργανωμένη επίθεση. Περίπου 150 ένοπλοι επιτέθηκαν. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε από την πλευρά του ανταποκριτής του Al Jazeera στην πόλη Λαχόρ.

Συνολικά στη φυλακή του Μπανού βρίσκονταν 944 κρατούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάληψη ευθύνης από τους Ταλιμπάν

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν, μέσω εκπροσώπου τους, οι Ταλιμπάν.

«Ελευθερώσαμε εκατοντάδες συντρόφους στη διάρκεια της επίθεσης. Αρκετοί από τους ανθρώπους μας έφθασαν στα κελιά τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τουλάχιστον 20 από τους δραπέτες περιγράφονται ως «εξαιρετικά επικίνδυνοι» και ανάμεσά τους υπάρχει ένα πρώην μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο είχε καταδικαστεί σε θάνατο για την επίθεση στον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν, Pervez Musharraf.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης