Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, όταν άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι στο γραφείο της περιφερειακής εφημερίδας του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος στη νότια ρωσική πόλη Σταυρούπολη, επειδή αρνήθηκαν να δημοσιευθεί άρθρο του για τον Ιωσήφ Στάλιν.

Ο άνδρας έφτασε στο γραφείο της επιτροπής του τοπικού ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος, όπου βρίσκεται και η εφημερίδα «Rodina» του κόμματος, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήθελε να δει τον αρχισυντάκτη και ζήτησε τη δημοσίευση ενός άρθρου για τον Στάλιν. «Όπως του είπαν, το συντακτικό συμβούλιο θα το έβλεπε και θα αποφάσιζε. Τότε εκείνος έβγαλε μαχαίρι κυνηγιού και επιτέθηκε στον αρχισυντάκτη» δήλωσε ο περιφερειακός βουλευτής Βικτόρ Λοζοβόι, ο οποίος ήταν μάρτυρας της επίθεσης. Μετά την επίθεση στον αρχισυντάκτη, τον οποίο τραυμάτισε στο πρόσωπο, επιτέθηκε σε τρία μέλη της τοπικής επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος, που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Ωστόσο, κατόρθωσαν να αρπάξουν τον επιτιθέμενο και να τον κρατήσουν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Πρόκειται για 73χρονο άνδρα, ο οποίος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και είχε πρόσφατα αναφερθεί ότι αγνοείται από την οικογένειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπάλληλοι της εφημερίδας είπαν ότι ο επιτιθέμενος είχε επισκεφθεί το συντακτικό γραφείο λίγες φορές για να δημοσιεύσει τα άρθρα του, αλλά ανεπιτυχώς. Ο 73χρονος αργότερα δήλωσε στην αστυνομία ότι σκοπεύει να σκοτώσει τον αρχισυντάκτη «για τον Στάλιν» και να «προκαλέσει δημόσια κατακραυγή».

Δεκαετίες μετά τον θάνατό του, το 1953, ο Στάλιν παραμένει ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη ρωσική κοινωνία, με πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν αύξηση της δημοτικότητας του άλλοτε Σοβιετικού ηγέτη.

Η εφημερίδα «Rodina» εκδόθηκε από το 1994 από την Κομμουνιστική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία διαφυλάσσει προσεκτικά τις σοβιετικές παραδόσεις και σύμβολα.

Πληροφορίες από rt.com/
Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης