Ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι επανέλαβε αργά χθες το βράδυ ότι «τα μέτρα για το εισόδημα του πολίτη και τη μείωση της συντάξιμης ηλικίας δεν θα αλλάξουν», έστω κι αν «είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Κομισιόν θα απορρίψει τον ιταλικό προϋπολογισμό». «Τραβάμε μπροστά γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη της χώρας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ορισμένα ιταλικά μέσα ενημέρωσης όμως, η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο να «επαναδιατυπώσει» μέρος των κοινωνικών μέτρων της, για να σταλεί με αυτόν τον τρόπο ένα πιο καθησυχαστικό μήνυμα στις αγορές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το βράδυ, μετά τη συνεδρίαση στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Ματέο Σαλβίνι συζήτησαν τις εξελίξεις και τα πιθανά σενάρια σε δείπνο, σε εστιατόριο του ιστορικού κέντρου της Ρώμης, εν αναμονή της σημερινής απάντησης από μέρους των Ευρωπαίων επιτρόπων, που συνεδριάζουν στο Στρασβούργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης