Στις εξελίξεις μετά τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera o Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, ο οποίος προσχώρησε πρόσφατα στο αριστερό κίνημα «Ελεύθεροι και ίσοι».

«Μετά τις εκλογές θα απαιτηθεί η σύγκλιση διαφορετικών κομμάτων σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους στόχους διότι θα χρειαστεί μια ουσιαστική προσπάθεια με στόχο να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα, με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοκρατίας», προσθέτει ο Ιταλός πολιτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μάσιμο Ντ΄ Αλέμα εκτιμά ότι καμία πολιτική δύναμη δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία και ότι ο κύριος στόχος του νέου κοινοβουλίου θα πρέπει να είναι η έγκριση ενός νέου εκλογικού νόμου. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει επίσης στην Corriere della Sera ότι η Αριστερά «θα προσφέρει την συμβολή της, θέτοντας κάποιες απαραίτητες προγραμματικές προτεραιότητες, όπως είναι τα αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα».

Ο Ντ΄ Αλέμα καθιστά σαφές ότι στη φάση αυτή «δεν υπάρχουν οι προγραμματικές και πολιτικές προϋποθέσεις για μια συμμαχία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα». Προβλέπει, τέλος, ότι «η Ιταλία θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για την περίοδο κατά την οποία κυβέρνησε ο Ματέο Ρέντσι, λόγω της επιπολαιότητας και της αλαζονείας με τις οποίες αντιμετώπισε ιδιαίτερα λεπτά θέματα, αρχίζοντας από τις μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης