Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής αίτημα για… τη σύλληψη και την ποινική δίωξη του Μπιλ Κλίντον, τον οποίο κατηγορούν ότι παρενέβη στην πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία στη Μασαχουσέτη (προς όφελος της συζύγου του) για την ανάδειξη του «εκλεκτού» των Δημοκρατικών που θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το CNBC, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εισήλθε την Τρίτη σε εκλογικό κέντρο στη Βοστώνη, όπου έβγαλε φωτογραφίες και συνομίλησε με μέλη της εφορευτικής επιτροπής και ψηφοφόρους. Στη συνέχεια έδωσε το παρών σε εκδήλωση έξω από εκλογικό κέντρο στο Νιου Μπέντφορντ.
Στη Μασαχουσέτη η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε με περίπου 17.000 ψήφους διαφορά του έτερου υποψηφίου των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς. Σύμφωνα με το αίτημα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «Change.org», o Μπιλ Κλίντον προέβη σε μια «ξεκάθαρη, ηθελημένη και κακόβουλη» παρέμβαση, με στόχο να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα προς όφελος της συζύγου του. Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι βάσει του εκλογικού νόμου που ισχύει στην πολιτεία «υπάρχουν συγκεκριμένες δραστηριότητες οι οποίες απαγορεύονται τόσο στο εσωτερικό του εκλογικού κέντρου όσο και σε απόσταση 45 μέτρων από το εξωτερικό του κτηρίου όπου βρίσκονται οι κάλπες». Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η εμφάνιση και η χρήση προεκλογικού υλικού που μπορεί να επηρεάσει τον ψηφοφόρο, καθώς και οποιαδήποτε παραίνεση επιλογής συγκεκριμένου υποψηφίου.

Πάντως, οι Αρχές της πολιτείας έχουν αποφανθεί ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ενήργησε νόμιμα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά πως ο Μπιλ Κλίντον ζήτησε από τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τη σύζυγό του και ως εκ τούτου δεν λειτούργησε σε καμία περίπτωση ψηφοθηρικά.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Σούπερ Τρίτη: Κρίσιμες νίκες για Κλίντον και Τραμπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης