Ο τέως επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Ούγκο Τσάβες σε δηλώσεις του ισχυρίσθηκε πως ο ηγέτης της Βενεζουέλας στην πραγματικότητα απεβίωσε στις 30 Δεκεμβρίου του 2012 και όχι στις 5 Μαρτίου του 2013 όπως είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Ο αντισυνταγματάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Λίμσι Βιγιαφάνα Χοσέ Σαλασάρ που αποστάτησε στις ΗΠΑ πριν από δύο μήνες, προέβη σε αυτή την αποκάλυψη μιλώντας στον Γκιγέρμο Κότσες, τέως πρέσβη της Βενεζουέλας στον Οργανισμό των Αμερικανικών Κρατών (ΟΑS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τέως πρέσβης ανέβασε σχετική ανάρτηση στο twitter όπου έγραφε ότι ο Σαλασάρ «μου επιβεβαίωσε πως ο Τσάβες πέθανε στις 7.32 το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2012. Πόσα ψέματα είπαν [οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι] προκειμένου να αποκρύψουν τον θάνατό του, οι ξεδιάντροποι».

Εάν επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του, τότε για πρώτη φορά θα έχει αποκαλυφθεί αυτό που είχε καταγγελθεί προ καιρού ότι ο θάνατος του Τσάβες δεν ανακοινώθηκε προκειμένου προηγουμένως να υπερψηφιστούν κάποια νομοσχέδια.

Η επιβεβαίωση των ισχυρισμών αποτελεί εφιαλτικό σενάριο για την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο και απειλεί τη νομιμότητάς της. Αυτό διότι το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2012-Μαρτίου 2013 πέρασαν ορισμένα νομοσχέδια τα οποία υποτίθεται ότι είχε υπογράψει ο ίδιος ο Τσάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης